Chlebek bananowy

Z Protein Bake Mix masz nieskończone możliwości. Niezależnie od tego, czy naszła Cię ochota na słodką, czy słoną przekąskę, mamy coś dla Ciebie. Spróbuj tego pysznego chlebka bananowego!

Porcje: 8
Czas przygotowania: 10
Czas gotowania w minutach: 15
Składniki:
  • 96 g (4 porcje) Protein Bake Mix Herbalife Nutrition
  • 104 g (4 porcje) F1 Herbalife Nutrition o smaku bananowym
  • 140 ml mleka półtłustego
  • 100 g masła roślinnego o obniżonej zawartości tłuszczu
  • 1 banan (95 g)
  • 1 jajko
  • 2 łyżki cukru kokosowego
Sposób przygotowania w minutach:

Przygotuj także:
Silikonową formę do pieczenia chleba (na 500 g ciasta) z powłoką zapobiegającą przywieraniu.

  1. Rozgrzej piekarnik do 150°C. W dużej misce wymieszaj Protein Bake Mix, F1 o smaku bananowym, mleko i masło roślinne. Przekrój banana na pół, pokrój jedną połówkę na cienkie plasterki, odstaw. Rozgnieć drugą połówkę na purée i dodaj do miski.
  2. Dosyp cukier kokosowy i dokładnie wymieszaj. Przełóż masę do przygotowanej formy, wygładź powierzchnię szpatułką. Na wierzchu rozłóż plasterki banana. Piecz przez 45-55 minut, aż wierzch się zarumieni. Sprawdź patyczkiem, czy chlebek się upiekł. Podawaj.
Składniki odżywcze:
Na porcję

Wartości odżywcze w porcji:

  Energia (kcal) Tłuszcze (g) Węglowodany (g) Błonnik (g) Białko (g)

W porcji

183

8,2

15,2

3,2

11,5

Tłuszcze nasycone (g): 2,3
Cukry (g): 11,0
Sól (g): 0,7

*Nasz produkt zapewnia pełne korzyści odżywcze opisane na etykiecie tylko wtedy, gdy jest przygotowany zgodnie z instrukcją podaną na tej etykiecie. Pamiętaj, że użycie produktu Herbalife Nutrition w przepisie wymagającym podgrzania może spowodować obniżenie zawartości niektórych witamin w gotowym daniu w porównaniu z wartościami na etykiecie.

Powiązane produkty

Koktajl Herbalife F1 - Smak: Bananowy 550g
  • -83 zł

Pyszny, zdrowy posiłek, który dostarcza białka wysokiej jakości, pochodzącego z soi i mleka, w doskonałych proporcjach oraz niezbędnych mikroskładników odżywczych z dodatkiem składników roślinnych i ziół.