Kasza jaglana z warzywami

Kasza jaglana odkwasza i oczyszcza organizm, dodaje energii, wzmacnia odporność oraz dostarcza cennych substancji odżywczych. Kasza jaglana to bez wątpienia jeden z najwartościowszych produktów naturalnych. Warto wziąć przykład z naszych przodków i wprowadzić ją do jadłospisu. Tym bardziej, że jest nie tylko zdrowa, ale także smaczna.
Dziś podaję przepis na zdrowy i lekki lunch.

Składniki:
ok. 0,5 szkl. kaszy jaglanej (po ugotowaniu)
kolorowa papryka
2 pomidory
ok. 3-4 łyżek kukurydzy konserwowej
1/3 czerwonej cebuli
natka pietruszki
oliwa z oliwek
sól, pieprz do smaku

 

Kaszę jaglaną gotujemy wg instrukcji na opakowaniu. Pomidory kroimy w kosteczkę, a cebulę w piórka. Paprykę oczyszczamy z nasion, myjemy i kroimy w drobne paseczki. Kukurydzę odsączamy z zalewy, a natkę pietruszki siekamy. Do letniej kaszy dodajemy warzywa, oliwę oraz przyprawy i całość mieszamy.