- today
- label Propozycje obiadów
- favorite 0 polubień
- remove_red_eye 726 odwiedzin

Składniki na cztery porcje:
2 łyżki oliwy z oliwek
2 garście sałaty (porwanej)
4 ząbki czosnku
1/2 szkl. pomidorków koktajlowych
4 duże jajka
Rozgrzej 1 łyżkę oliwy na patelni dodaj sałatę i podsmażaj na małym ogniu około 10 minut.
Dodaj czosnek pomidory i nadal podsmażaj, aż czosnek delikatnie się zarumieni. Podziel zieleninę na 4 porcje i wyłóż na talerze.
Postaw Patelnię na średnim ogniu dodaj pozostały olej i wbij jajka. Wlej łyżkę wody i przykryj patelnię na 3 minuty. Cały czas sprawdzaj, by jajka zdjąć w optymalnym momencie- gdy białko będzie dobrze ścięte, a żółtko wciąż płynne. Następnie przełóż jajko na usmażonych liściach sałaty.
Jedna porcja zawiera zaledwie 170 kcal.
Źródło: Women'sHealth